Ulica bana Josipa Jelačića 4, 21000 Split
+385 21 314-412
liga@liga.hr

PONOVNO SE POKRENI!

Unatoč ograničenjima uspješno nastavljamo provoditi projekt Restart – resocijalizacijom do prevencije čija je svrha zatvorenicima tijekom izvršavanja zatvorske kazne osigurati adekvatnu pripremu za postpenalni prihvat i prihvaćanje psihosocijalne podrške po izlasku na slobodu, a s ciljem uspješne resocijalizacije.
 
Ovim projektom smo u posljednjih 12 mjeseci u pripremu postpenalnog prihvata tijekom izvršavanja zatvorske kazne, odnosno u grupni i individualni rad koji podrazumijeva utvrđivanje i održavanje motivacije, prikupljanje dokumentacije, psihološko osnaživanje zatvorenika u svrhu pripreme za otpust, uključili 38 zatvorenika. Iz Zatvora u Splitu 14 korisnika, Zatvora u Šibeniku 12, Zatvora u Zadru 7 i Zatvora u Dubrovniku 5 zatvorenika.
 
Postpenalnim prihvatom korisnicima je omogućeno uključivanje u u rezidencijalne ili programe psihosocijalne podrške u zajednici, osiguravanje odgovarajućih oblika smještaja, pomoći i podrške putem suradnje sa različitim pružateljima usluga odnosno sa svim nadležnim tijelima i udrugama neophodnim u procesu resocijalizacije. Naše usluge postpenalnog prihvata trenutno koristi 13 bivših zatvorenika od kojih su 3 korisnika pronašla zaposlenje i stalno ili povremeno rade, 1 korisnik se školuje, 1 je smješten u stambenu zajednicu nakon otpusta, 2 osobe izvršavaju mjeru rada za opće dobro u našoj organizaciji, a ostali koriste usluge osobnog mentorstva i savjetovanja.
 
Ovim putem zahvaljujemo službama tretmana u svim kaznenim tijelima s kojima surađujemo na visokoj motiviranosti, predanosti i nastojanju da se što većem broju korisnika omogući sudjelovanje u projektnim aktivnostima, a time i šansa za novi životni (re)start.
 
Powered by: Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
%d blogeri kao ovaj: